2014. július 23., szerda

"Nosza, tengerre egér!"


Első látásra beleszerettem ebbe az egyszerű, de látványos tengerész táskába. Nosza, tengerre egér!-gondoltam magamban. Ugye mindenki emlékszik Lusta Dickre, az Intermouse egyszemélyes rendőrzenekarára? Ő az igazi túlélő, akinek felejthetetlen szólója még a vámpírok szívét is ellágyította. Tőle tudjuk azt is, hogy minden folyó előbb-utóbb a tengerbe ömlik.
Gondolj hát a tengerre és ragadj magadhoz olyan fonalakat amik visszaadják a belső képet. Az eredeti leírást itt találod. 4 mm-es horgolótűre lesz szükséged.
alapsor: 60 láncszem a sötétkék fonallal
1.sor: 1 sormagasítás, 59 rövidpálca, 3 rövidpálca az utolsó szembe, 59 rövidpálca az alapsor szemközti oldalába, 3 rövidpálca az utolsó szembe
2.sor: az előző sor első szemébe szúrva haladunk tovább folytonosan, minden szembe 1 rövidpálca körkörösen (66)
3-4. sor: a krém színű fonallal haladunk tovább, kúszószemmel rögzítjük a szálat és minden szembe 1 rövidpálca körkörösen (66)

5-6. sor: a zöld színű fonallal haladunk tovább, kúszószemmel rögzítjük a szálat és minden szembe 1 rövidpálca körkörösen (66)
7-8. sor: a krém színű fonallal haladunk tovább, kúszószemmel rögzítjük a szálat és minden szembe 1 rövidpálca körkörösen (66)
9-10. sor: a sötétkék színű fonallal haladunk tovább, kúszószemmel rögzítjük a szálat és minden szembe 1 rövidpálca körkörösen (66)
11-50. sor: az előzőeket ismételjük és sötétkék sorral fejezzük be (66)
51. sor: Ebben a sorban kezdjük a "táskafül" nyílásának a készítését. A krém színű fonallal rövidpálcákat készítünk a kiterített táska széléig, innen 18 rövidpálca, 20 szem kimarad, fölé 18 láncszemből ív és rövidpálca a következő szembe, 35 rövidpálca, 20 szem kimarad, fölé 18 láncszemből ív és rövidpálca a következő szembe, végül 17 rövidpálca.
52. sor: minden szembe 1 rövidpálca körkörösen
53-54. sor: a zöld színű fonallal minden szembe 1 rövidpálca körkörösen
55-56. sor: a krém színű fonallal minden szembe 1 rövidpálca körkörösen
57. sor: a sötétkék színű fonallal minden szembe 1 rövidpálca és a sor végén eldolgozzuk a szálat.

Legyen Zöld a Pamuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése