2014. július 25., péntek

Nejlon szatyor

Elgondolkodtál már azon, hogy mi lesz a reklámszatyrok sorsa miután hazavitted?
20-25 darab tiszta nejlonszatyor sorsára találtam megoldást. A szatyrokon kívül 6,5 mm-es horgolótűre és ollóra lesz szükséged, meg némi türelemre. Nagy előnyt jelent ebben az esetben, ha van egy kedvenc üzleted, ahonnan jó sok egyforma minőségű és színű alapanyag áll rendelkezésedre. Arra most nem térnék ki, hogy sokkal környezettudatosabb rongyszatyorral vagy fonott vesszőkosárral intézni a bevásárlást. Még jobb lenne persze, ha az ember mindent saját maga tudna előállítani, vagy a szűk környezetéből tudná beszerezni és nem lenne szükség reklám hordozó eszközökre sem.
Térjünk vissza azonban a fogyasztói társadalom talajára. Nem csak szatyrokat, de régi pólókat is feldolgozhatunk ezzel a módszerrel. Szedjük össze hát a feleslegessé vált szatyrainkat. Hajtsuk félbe őket és vágjuk le a szatyrok füleit és fenekét. Tekintve, hogy sok szatyrot kell így kikészíteni, hajtsuk még párszor félbe őket, hogy gyorsabban haladjunk, és vágjuk fel körülbelül egyforma széles darabokra. A gyűrűket szépen sorban hurkoljuk át egymáson, mintha karácsonykor szaloncukrot kötöznénk, húzzuk jó szorosra a csomókat és gombolyítsuk fel a nejlon fonalunkat.
Az alapsor 20 láncszem. Körkörösen horgoljuk meg a táska testét félpálcákkal. Hagyjuk lazán a szemeket. 4 sor után, ha tetszik kifordíthatjuk a meglévő táska fenekét, és körülbelül 20 sor lehorgolása után jöhetnek a fülek. 6 rövidpálca után 8 szem kimarad, fölé 20 láncszemből ív, 12 rövidpálca, 8 szem kimarad, fölé 20 láncszemből ív, 6 rövidpálca. Erre a sorra ráhorgolunk még egy záró rövidpálca sort, hogy vastagabbak legyenek a fülek. Ha kész a táska díszíthetjük virággal.
Legyen Zöld a Pamuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése