2014. június 20., péntek

Valljunk színt!

Ismerjük el, a horgolás nem az tudomány, ahol a problémákra csak egy jó megoldás létezik. Vegyük például a színváltás esetét. Ha körkörösen és nem sorról-sorra haladva készítjük a munkánkat akkor a színváltás helye lépcsőzetesen kirajzolódik. Erre többen, más-más megoldást találtak.
June Gilbank a sorok lezárására koncentrál. Első esetben a szál elvágásával, második esetben a szál elvágása nélkül mutatja be a láthatatlan sorlezárás technikáját, jobbkezes és balkezes tartásban is. Az ábrák és a videók a legtöbb esetben csak a jobbkezesekre gondolnak, szerencsére June Planétáján senki sem marad kétbalkezes.
jobbkezes videó June-tól
balkezes videó June-tól

Folytassuk egy szintén balkezes videóval, needlenoodles csatornáján. A színváltáshoz ő az utolsó rövidpálcánál a tűn lévő hurkokat az új színnel horgolja le. A következő lépésben készít egy kúszószemet a következő szem mindkét ágába szúrva a tűt, és rövidpálcákkal folytatja a sort.
Deja Jetmir is a befejezésen ügyeskedik. Az előző videóhoz hasonlóan ő is kúszószemmel oldja meg a felfelé lépcsőzés problémáját. Az utolsó rövidpálcát az első színnel befelyezi. A színváltáshoz a következő szem hátsó ágába szúrja a tűt, az új színt hurkolja fel a tűre és ezzel kúszószemet készít. Rövidpálcákkal folytatja a sort. Körbeérve, az utolsó rövidpálca készítéséhez a tűt egyszerre szúrja a színváltó kúszószem és az alatta lévő szem kimaradt elülső ága alá.
A fennti technikákban közös, hogy a színváltást követően a rövidpálcákat hagyományos módon a szemek mindkét ágába készítik. Rina ennél is tovább megy. A színváltást az utolsó rövidpálca lehurkolásánál végzi, és készít egy teljes kört kúszószemekkel, az előző sor szemeinek hátsó ágába horgolva. A következő sorban a rövidpálcákat a kúszószemsor hátsó ágaiba készíti, és csak ezután folytatja a rövidpálcák készítését a hagyományos módon a szemek mindkét ágába horgolva. Penge éles megoldás!
Hasznosnak találtad a bejegyzést? Neked melyik megoldás tetszik a legjobban? Várom a hozzászólásokat vagy a további ötleteket.

Legyen Zöld a Pamuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése