2014. június 18., szerda

Mi kerüljön az asztalra

Nem, most nem egy villámgyors étel receptet szeretnék közölni veled. Sokkal inkább az érdekelne, mi kerül Nálatok a forró edények alá az asztalra, és mivel jó megfogni az edény fülét? Itt egy kiváló minta Miss Abigail's jóvoltából:

Kezdéshez 4,5 mm-es tűvel 26 láncszemet készítünk.
1.sor: rövidpálca a tűtől a második szembe, rövidpálca minden szembe végig, a sor végén fordulószem (25 rp)
2. sor: rövidpálca egyszerre szúrva az előző sor szemének hátsó ágába és az alatta lévő kezdő láncsor elérhető ágába a sor végéig, a sor végén fordulószem  (25 rp)

3. sor: rövidpálca egyszerre szúrva az előző sor szemének hátsó ágába és az alatta lévő szem elérhető ágába a sor végéig, a sor végén fordulószem  (25 rp)


Folytasd a mintát amíg az edényfogó a kívánt méretre vagy négyzetesre nő. Az utolsó szem kritikus, olykor nehéz megtalálni, de számold le minden sorban a 25 rövidpálcát és nem lesz gond.


Ahogy sorról sorra haladsz látni fogod, hogy ezzel a technikával az edényfogó dupla rétegű lesz és szép vastag.

Befejezéshez az utolsó sorban készíts rövidpálcát egyszerre szúrva az előző sor szemének mindkét ágába és az alatta lévő szem elülső ágába a sor végéig. Ha nem akarsz akasztót, dolgozd el a szálat. Akasztó készítéséhez először horgolj 12 láncszemet, egy rövidpálcával rögzítsd az utolsó szemhez és egy fordulószem után haladj kúszószemekkel végig a láncszemeken. Dolgozd el a szálat.
Legyen Zöld a Pamuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése