2014. június 23., hétfő

Aki masnit visel...

Azt mondják aki masnit visel ajándék mások számára. Nőknél szinte ösztönös a vonzalom iránta. A masnimániát nem lehet elég korán kezdeni, kössük kislányok hajába, tűzzük blúzra vagy viseljük ékszerként. Nem kell más hozzá, csak egy 3 mm-es horgolótű és némi pamuk! Lássuk, hogyan!


A gyűrű alapját kezdheted 12 láncszemmel. Ha nem vagy biztos benne, hogy számodra is ez a megfelelő méret, akkor kezd rövidpálca alappal. Ne legyen túl bő, mert idővel kinyúlhat és könnyedén lecsúszik az ujjadról.
1.sor: akassz egy jelölőt a tűn lévő hurokba és készíts rövidpálcát az alap minden szemébe a kezdő szemtől indulva (12 rp)
2.sor: körbeérve helyezd át a jelölőt a tűn lévő hurokba és készíts rövidpálcát az előző sor minden szemébe (12 rp)
3.sor: körbeérve helyezd át a jelölőt a tűn lévő hurokba és folytasd az előző sorhoz hasonlóan rövidpálcákkal, a sor végén rögzítsd és dolgozd el a szálat. (12 rp)


A masnihoz készíts 18 szemes kezdősort, és a gyűrű alapjához hasonlóan horgolj 3 rövidpálca sort. Rögzítsd a szálvéget és hagyj egy kb. 30 cm hosszú fonalat a varráshoz. Lapítsd ki ezt a nagyobb darabot úgy, hogy a fonalvég a közepén helyezkedjen el. Fogd a gyűrű alapjához és tekerd szorosan körbe a fonalat, hogy rögzítsd a masnit. A végén varrd el a szálat.


Ha tetszik, készíthetsz a hét minden napjára, a hangulatodhoz vagy a ruhádhoz illő darabot más-más színben.  


Ha belejöttél a masnizásba próbáld ki ezeket is:

Végül egy igazán csajos darab
 
Legyen Zöld a Pamuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése