2014. október 23., csütörtök

Mit hordjanak ők, a Nők?

tudd meg belőle
Oscar de la Renta gondolatain tovább lépdelve elgondolkodtam azon, hogy mi az amit az utca embere divatosnak vél, és mi az amit én hordok. Sokszor érzem úgy, hogy nem vagyok elég stílusos. Hiába tetszik valakin egy összeállítás, ha rajtam már nem úgy mutat. Azt gondolom ez a felismerés másnak is okozott már fejfájást. Sajnos el kell fogadni a saját testünket és ismerni kell a magunk testalkatát ahhoz, hogy a megfelelő ruhákkal simíthassuk el a kellemetlen részleteket.
 Különösen fontos ez akkor, ha nem kész ruhát vásárolunk, hanem magunk készülünk sok-sok munkaórát és lelkesedést beleölni egy-egy darab elkészítésebe, legyen az kötve, varrva, vagy horgolva. A próbafülke zajos magányában a "tükröm-tükröm" legalább megpróbálja túlharsogni a fejünkben lévő zűrzavart. Nem úgy, mint a magazinokban vagy mintaleírásokban található kívánatos fotók. Éppen elég buktató létezik amúgy is, kezdve a megfelelő vastagságú fonal, tű és méret eltalálását. Ha rossz a fazon, megy a kukába az egész, vagy jobb esetben ajándékba valakinek,...már ha rá bírunk még nézni egyáltalán és lesz türelmünk befejezni a munkát. 
Legyen ez ettől fogva másképp! Trinny Woodall és Susannah Constantine stylistok tovább bővítették az alkattípusokat. Létrehoztak 12 típust, amivel már sokkal pontosabban behatárolható, ki melyik alcsoportba tartozik. Lássuk is gyorsan mik ezek:
testalkat-elemzés
Tudom, sokszor még kép alapján is nehéz őszintének lenni önmagunkhoz. Valószínűleg könnyebb eldöntendő kérdések alapján haladni lépésről-lépésre. 

 
Ha még ez sem segít, kapd elő a centit! A pontos megvalósításhoz segítséget kapsz és itt magyarul is megtalálod a fenti ábra kérdéseit és válaszait.  A 12 testalkat típusról és a helyesen megválasztott ruhákról bővebben Trinny és Susannah oldalán kutakodj vagy ezen a stílussal foglalkozó oldalon.

Legyen stílusos és Zöld a Pamuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése