2014. november 13., csütörtök

Karácsonyi készülődés

Little Drummer Bear
Jön, jön, jön ... az ünnepek előtti nyüzsgés, ötletelés és izgalom. Bízom benne, hogy ezzel a kis összeállítással és egy kis horgolással könnyebb lesz a ráhangolódás. Először is ajánlom Esperanza Rosas Youtube csatornáját, ahol rengetek karácsonyi apróság elkészítéséhez találsz hasznos videókat. Ezeket tetszés szerint akaszthatod a fára, ajtóra, vagy a kandallóra. Díszítheted vele az ajándékokat, az ünnepi asztalt és csinosíthatod vele önmagadat is kitűző vagy hajékszer formájában. A kibiggyesztésről jut eszembe a fagyöngy. Tudom nem magyar szokás, de szóljon ez az ünnep igazán a szeretetről, legyen a csók az első lépés. Különben a gyermeket tervező pároknak amúgy is ajánlatos a fagyöngy áldásos hatását megtapasztalni. Hallottatok más Gyuri bácsi Babaváró programjáról?
Merry Mistletoe
Karácsony körül állítólag több baba születik. Akinek bevált a fenti program akár így is bejelentheti a szeretteinek az új családtag érkezését.
Mini Crochet Slippers…and a free pattern too
Az új jövevények még jobban beragyogják az ünnepet. Azt gondolom igazából ők töltik meg. Ezért ragyogjon minél fényesebben a csillag az égen és a fa tetején.
Una estrella de amigurumi para tu árbol de navidad
Régóta tervezem, hogy készítek egy kis Betlehemi Jászolt. Tudtad, hogy 21. éve rendeznek Betlehemi jászol kiállítást Budapesten, a Néprajzi Múzeumban? Én csak most szembesültem ezzel! A kiállítókat pályázat útján választják ki. Sajnos a nevezési határidő már lejárt, de érdemes észben tartani a lehetőséget a következő évre. A kiállítás meglátogatása pedig jó kis program lehet a karácsonyi vásárokon átfagyott nézelődőknek. A kiállítás anyagát a kiírás szerint színes fotóalbumban örökíti meg az AMKA. Ezt a különleges Betlehemi képeskönyvet a szervezők kiváló karácsonyi ajándéknak ígérik. 
Tutorial Pesebre Completo y Finalizado!!!!
 Térjünk vissza még egy kicsit a gyerekekre. A szemem mindig megakad valamennyi színes figurális üvegdíszen, mint páldául a szárnyas repülő malacok és társaik. De félve húzom vissza a kezem. Elég nagy aggodalmam az üvegdíszekkel kapcsolatban a törékenységük. Persze az igazán fanatikus horgolóknak ettől sem kell aggódniuk. Képzeljük el azt a fát, amin minden dísz színes, puha, horgolt kézi munka.  Talán éppen ilyen.
Dream Tree Challenge
Ha ez túl nagy kihívásnak tűnik, akkor csak készítsünk egy ajándékdoboznyi gömböt.
A Christmas Bauble Tutorial.
Ha a fenyőfa beszerzése okozna fejtörést, vagy minimalisták vagyunk vagy környezetvédők, erre is van horgolt megoldás, mutatom :).
christmas tree ornament
Crochet Christmas tree (free pattern)

Legyen áldott és Zöld a Pamuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése